Helgens tokigheter!

Helgen började med att jag drog fram påsen med alla mina byxor som jag hade innan jag blev gravid. Jag passade i alla vilket kändes ganska underbart! Upptäckte även denna fördelen med mina hängslebyxor.

Luna verkade tycka om att mysa ner sig i mina byxor.
Så länge hon fick mat också så var hon nöjd.


Lördagen spenderade jag med att ta hand om Luna hela dagen eftersom Viktor var borta. På kvällen kom Alice & hämtade upp Luna eftersom det skulle passa henne. Jag fick några timmar ro & det spenderades med att gå på en teaterföreställning med Robin. Pjäsen var faktiskt helt ok. Budskapet var bra & själva innebörden, dock måste jag rata en del elever då de hördes väldigt dåligt. Men pjäsen hade såklart sina stjärnskott! "Peter" exempelvis (killen i mitten.) Pjäsen hette Köket för er som vill veta.

 

+ Duktiga elever & bra framförande.
- Jag tycker inte om pjäser där det aldirg är scenbyte. (Funkar enbart på monologer.)

 

Idag på mors dag har vi bara säckat hemma hela dagen. Alla mammor i min släkt var här & det firades med mycket pizza & sallads ätande. Det utbyttes inga presenter förutom jag & Tim som hade köpt presentkort till mammi. Luna gav mig inget vilket gjorde mig besviken! Du som missar ironin är dummare än ett strykjärn. Jag fick dock min födelsedagspresent av mormor & morfar vilket jag redan spenderat lite. Köpte ett tv-spel till mig själv som lyder till namnet "Dynasty Warriors 7" Finns inget bättre serie med tv-spel!

 

Pappa Viktor & Luna.

 


Nakenfisen Luna fick även badat idag vilket hon alltid diggar.

 

Helgen slut, ny vecka & nya tag. På onsdag fyller jag år vilket kommer bli fakkin' hilarious! Jag önskar mig allt så köp fina presenter till mig annars hamnar ni i avgrunden. Over and out!


Nattaskit.

Hur kommer det sig att man slår upp sig själv när man själv gjorde fel?

Från inget till allt.

Denna gången blir det ett riktigt långt inlägg eftersom jag har så himla mycket som behöver komma ut. Jag är så förbannat trött samtidigt som jag känner mig som en duracelkanin på tjack. Det pendlar fram & tillbaka som en jädra berg & dal bana, mitt humör kan svänga rätt ner i avgrunden på bara några få sekunder. Varför? Ingen aning.

Mat, nej tack. Jag har ingen aptit längre & blir nästan bara äcklad av mat. Jag kan knappt få i mig något eller äta mycket utan att få brutalt ont i magen. Ex, idag bjöd Julle mig på en chokladboll & jag kunde inte ens äta upp halva utan att få ont. Min mage har blivit helt fucked up sen efter förlossningen & jag får inte i mig mycket under dagens gång. Men egentligen så bryr jag mig inte om det. Jag tänker att det är bra för mig eftersom jag ändå ser ut som en köttbulle.

Lilla Luna. Det är jobbigt att vara mamma men det visste jag redan innan jag bestämde mig för att behålla henne. Men det går verkligen oförväntat bra. Hon är faktiskt en väldigt lugn bäbis. Hon är väldigt nöjd så länge hon får mat & sömn. Jag blir nöjd bara jag får sömn vilket jag oftast får. Inte så mycket som jag önskat men eftersom Viktor brukar ta henne på nätterna så får jag ändå sova ganska många timmar.

Konstigt nog har jag inte lust att träffa alla vänner som jag tidigare velat. Så är det bara just nu & det är inte så att någon har varit direkt dum eller sådär, mina känslor är bara lite veliga just nu. Den enda som jag faktiskt träffat & hängt med regelbundet är väl Robin vilket jag faktiskt är nöjd med. Självklart är jag ju med Viktor varje dag med vilket passar mig perfekt. Träffade Julle idag vilket var skitkul då jag fick pratat av mig en del & fick även små nostalgi trippar då vi pratade en massa minnen.

Deppig, nere. Nog de två orden som beskriver mig ganska bra just nu. Inget speciellt har inträffat utan det känns bara som att någon skjutit ner skeppet jag befann mig på & jag kraschade & överlevde. Nu står jag här utan några reservplaner & allt jag har är mig själv. Den pissiga attityden jag har påverkar säkert alla i huset & framför allt stackars Viktor. Men jag kan helt enkelt inte rå för det, allting får bara mindre glans när jag ser på saker just nu. Varför ska jag ha överseende & bete mig som någon form av ängel?

Så FUCK YOU.

Tack Viktor & Robin för att ni alltid får en på bra humör. Tack till Julle idag med som fick mig att skatta ordentligt & på riktigt. Underbar dag med Julle i alla fall. (Bild på hans snygga upptåg kommer så snart jag fått ordning på relationen mellan datorn & mobilen.)

Repeat hela morgonen.

Började höra en gammal melodi på insidan av huvudet men kom inte på vilken det var. Jag kunde små delar av texten så det var inte allt för svårt att hitta den. Den är gammal men då den var ny lyssnade jag sönder den vilket jag har tillbringat morgonen med att göra också. Rekommenderas!


Darren Hays - I miss you

Give me a reason
Why I'm feeling so blue
Every time I close my eyes
All I see is you
Give me a reason
Why I can't feel my heart
Everytime you leave my side
I just fall apart
And when you're fast asleep
I wonder where you go
Can you tell me I wanna know

Because I miss you
And this is all I wanna say
I guess I miss you beautiful

But give me a reason
Why I can't concentrate
The world is turning upside down
Spinning round and round
Now give me a reason Why
I now understand the beauty and simplicity
Of everything surrounding me
You got a way of spreading magic everywhere
Anywhere I go I know you're always there
It sounds ridiculous
But when you leave a room
There's a part of me that just wants to follow you too

Tv-spel time + faderskap.

Idag har det varit mycket häng med Robin! Viktor skjutsade dit mig & Luna så vi hängde där stor del av eftermiddan. Jag blev bjuden på jordgubbar & den nya Ben & Jerry's glassen som var oemotståndlig. Fick inte i mig så mycket som jag velat kanske eftersom min mage är helt fucked up. Aptiten finns inte & jag har bara ätit lite potatismos & det som jag fick hos Robin idag. (Fick även smakat på den nya Blueberry Milk som Viktor kom hem med nu ikväll.)

Hos Robin lirades det Wario Ware, Mario Party 2 & Brawl. Det var sjukligt värt & det blir aldrig tråkigt att vara med Robin, han är en guldklimp! (En ytterst tjock & tung sådan.)

Eftersom jag glömde min bög kamera hemma så fick det bli en gammal bild på mig & Robin.
Detta var på 3 toppar för övrigt. Bild på Luna saknas tyvärr idag. D:



Vad har mer hänt idag? Nu är Viktor pappa på papper! Det innebär att vi gjorde ett besök på Socialförvaltningen & fick skriva på en massa papper. Fick även kladda till att vi ville ha gemensam vårdnad eftersom hon tillfälligt stod på mig.

Nu sitter jag i soffan med familjen Sjöholm & Luna ligger i Viktors famn & njuter. Hoppas på att hon somnar ordenligt snart då hon hållt igång ett bra tag nu. Man lyckas inte alltid lista ut varför hon gapar men jag antar att jag & Viktor kommer lära oss allt det där med tiden. Hon har glufsat i sig hela 120 + 60 + att jag ammade henne. En hungrig liten rackare! Anyways, nu blir det nog sovdags för min del så jag fått en huvudvärk utan dess like. Over and out.

Plask!

Igår var jag desperat. Vädret slog ihjäl alla möjligheter att hitta på något kul så jag körde igenom hela min kontaktlista. ALLA var upptagna & jag menar verkligen alla. Eller, de som jag var sugna på att träffa då eller som jag visste inte hade skola. Min farmor fick jag i alla fall tag i & jag + Luna åkte dit en sväng.

Luna diggar att åka bilen.
Hon somnar i princip varje gång vi tar en sväng med brummen.



Farmor var taggad på att ta kort.
Vi fick dock ingen ordning på hennes kamera så hon fick tyvärr bli utan.




Idag har Luna varit vaken sjukt mycket. Undra om det blir så att hon sover mindre för varje dag som går? Tiden hon sover är faktiskt mycket uppskattat även om man ändå inte kan koppla av till 100%. Man tänker på det lilla knytet hela tiden.

Benny kom hit en sväng idag & det bjöds på kaffe. Seriöst, hur fan kan man dricka kaffe? Det luktar piss & ser ut som bajs. Hursomhelst, vi lirade Wario Ware & tittade på filmen Drive Angry. Allvarligt, sicken jädra bra film!
Nu ska jag slå ihjäl min dator för den gömmer viktiga saker! Letar efter en låt som jag inte hittar, balle & kukars. Over and out!

2 dagar i ett inlägg.

Eftersom jag inte fick tummen ur & skrev något igår så blir det ett lite längre inlägg med 2 dagar i en smäll! Igår var jag på stan tillsammans med Elin & då fick jag invigt mina nya skor!

Åh, hur bekväma & snygga som helst!



Ångrade mig dock när jag gått ca 30 min på stan för då gjorde det ganska ont. Är helt enkelt inte van vid feta klackar när jag traskat runt på platta skor under hela graviditeten. Så nu är det bara att träna & vänja sig vid det igen. Hursomhelst, jag fick köpt mig ett linne, en klänning & en BH (som är br00tal). Fick även i mig en negerboll som kostade mig 19 spänn! Okristligt mycket pengar för en jädra negerboll för SÅ god var den inte. Jag kan säkert göra godare negerbollar - en ingrediens.

Sen var jag fett awesome idag.



Min danska kusin är här på besök tillsammans med sitt barn Yasmine. Så även idag skulle vi bege oss till stan. Eftersom att hela familjen skulle med så tyckte jag att det kändes betryggande att ta med Luna så även hon fick glida med i barnvagnen. Det gick hur bra som helst för hon sov i princip hela tiden. Tur man kan ha... Farmor köpte en fin klänning till mig & jag brände pengar på ännu ett linne. Nu har jag lagrat upp med kläder så jag klarar mig över sommaren. Ska försöka att inte köpa mer kläder på hela sommaren & försöka spara ihop pengar istället.

Jag träffade Julian med! Det var verkligen länge sedan jag såg honom så även om det bara var för en kort stund så gjorde det mig lycklig.

Jag - Åh, fan vad gott du lukar.
Julian - Öh, jag luktar baksmälla...
Jag - Jasså? *Sniff, sniff* ... ÅH FYFAN!

Luna bara ger den!

Efter några timmar på stan åkte vi hem & myste. Luna fick mysa loss i sitt nya täcke hon fick från danskarna. Det verkar vara mycket uppskattat då hon somnar nästan direkt hon kommer i kontakt med det fluffiga täcket of d00m. Idag är hon för övrigt exakt två veckor & hon har redan blivit mycket större. (Mycket kanske var en överdrift men hon har blivit större i alla fall!). Nu ska jag titta på mera Sailor Moon & chilla, over and out!


Superkärran!

Idag hände det, jag & Luna testade barnvagnen på en promenad för första gången. Eller inte jag det var mestadels Luna, jag knuffade bara på. Det var mycket uppskattat & somnade nästan direkt i vrålåket!

Vrålåket i egen hög gestalt! (På bilden är dock insatsen inte med eftersom jag plockat ut den.)



Nu sitter jag & väntar på att Sailor Moon skall föras över till min dator. Kommer ta typ en timme innan de är inne & på plats så jag kan börja titta på dem. På fredag ska jag ner på stan & skära bort min piercing & kanske få köpt något linne till mig själv. Mina danska släktingar kommer även hit eller bara min kusin Louise & hennes dotter Yasmine. Over and out!

I just lol'd.

Detta blir ett kort inlägg som tusan. Nu är klockan 2.35 för övrigt. Jag somnade en sväng innan & när jag vaknade så fick jag för mig att Viktor hade lagt Luna brevid mig. Så vad gör jag? Jo, ett tappert försök till att amma täcket...
Oh God, antar att jag var mer trött än vad jag tror.

Om det är så jobbigt så skit i det.

Magen.

Ett stenkast ifrån sexig är ingen verklighet för mig just nu. Jag kan likna känslan med det skeppet Titanic som nu ligger på havets botten. Där ligger min känsla av att känna sig snygg. Men vem känner sig het såhär kort tid efter en förlossning? Finns säkert någon, men i alla fall. Måste erkänna att jag blev mycket mindre än vad jag faktiskt trodde. Hade oroat mig & haft redig ångest för att jag skulle vara lika stor som dödsstjärnan...

Såhär ser jag ut en vecka efter förlossningen.
Jag vet att det ser ut som min navel bajsar men det är mitt fula ärr från min piercing som fuckade upp sig.



Kan säga att jag hoppade högt då jag insåg att jag inte fått några som helst bristningar.
Dock har några konstiga märken dykt upp på min vänstra sida som jag aldrig sett förut.




Söndag idag då. Jag hatar söndagar även om de inte skiljer sig mycket från någon annan dag i mitt fall. Bara att veta att det är söndag gör en matt. Laddar ner två filmer just nu som jag snart ska kolla på. Battle Los Angeles & Drive Angry. Har höga förväntningar på Drive Angry då beskrivningen var fet!

Snart en vecka.

Nu har jag varit mamma i snart en vecka. Jag kan inte påstå någon annat än att det är brutalt roligt. Dock är man tröttare än förväntat & man får passa på att sova vid varje tillfälle som man får. Amningen har börjat fungera bättre nu! Jag har en del mjölk men ibland har Luna svårt för att upptäcka det sköna med mina pattar. >: (

Min kropp återhämtar sig relativt fint antar jag. Har huvudvärk i princip varje dag vilket är okristligt sämst. Mina nedre regioner lär väl ta ett tag till innan de ställt sig till det vanliga. Cheeseuz, det tär verkligen på kroppen att genomlida en förlossning. Men nu när Luna ligger här & sussar brevid så får jag erkänna att det var värt det!

Luna & Jag


Nu börjar dagen dra sig mot sitt slut. Antar att Luna kommer vara vaken hela natten för hon har sovit nästan hela dagen. Eller det ska väl vara så, att de sover som tusan. Det har varit ganska skönt för då har jag kunnat få vila varje gång hon däckat. För övrigt skulle jag vilja hoppa fram lite så jag kan börja träffa folk. Robin ska få bli den första att träffa min lilla knubb har jag bestämt i alla fall. Jag kommer nog inte kunna hålla mig så länge utan kommer ringa hit honom & hänga med han i någon timme. Det återstår att se hur jag känner mig, är fortfarande ganska mörbultad. Bara att gå är fanken dödligt ansträngande. Over and out!

Liten besvikelse.

Jag kan inte säga annat än att Luna är världens sötaste lilla knodd. Hur trött jag än är & hur ledsen jag än är så går det inte att bli irriterad på henne när hon bara gråter. De senaste två nätterna har varit fruktansvärda & jag har knappt sovit någonting sen innan förlossningen.

Inatt var en riktig mardöm. Jag kan inte amma. Jag kan väl, men hon får i princip ingen mjölk. Hon var helt förstörd & vrålhungrig hela natten & Viktor hängde på låset till hajen imorse för att köpa välling. Jag var så frustrerad & grät hur mycket som helst inatt på grund av att jag kände mig helt värdelös. "Jag kan inte ens amma"

Nu kan jag inte säga samma sak, funkar det inte så funkar det. Jag kan inte amma antagligen på grund av min bröstoperation som jag gjorde för 3 år sedan. De sa att om jag skulle få barn i framtiden så skulle det kunna krångla men att de skulle göra sitt bästa för att rädda alla mjölkkörtlar osv. När jag fattade beslutet att göra mina bröst mindre så var det något av de bästa besluten jag fattat i hela mitt liv - det är det fortfarande.
Jag hade aldrig klarat av att leva med de enorma pattarna jag hade innan & om jag hade behållt dom hade Luna säkert drunknat i mjölk.

Idag är en ny dag & både hon & jag är pigga & nöjda.
Vill även säga att jag är jätteglad för alla gratulationer & allt stöd som jag fått från både vänner & släktingar. Kommer nog inte träffa folk på ett bra tag för jag känner mig inte i form fysiskt. Kroppen är helt utmattad & det är även jag. Vill också ha tid att bara lära känna Luna & få kläm på det här med att vara mamma. Så bli inte besvikna!

Välkommen Luna!

Klockan 4.08 den 7 maj föddes våran älskade dotter Luna! Förlossningen gick snabbare än vad jag hade tänkt mig & tack vare epidural bedövningen så gjorde det nog inte så förbaskat ont som det faktiskt kunde göra.
Jag förstår mig inte på kvinnor som bara vill ha lustgas, stark! Jag tyckte inte att den gjorde så mycket ensam men ihop med epiduralen så hade den faktiskt effekt.

Jag har aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv. Helt ärligt. Jag kände inte ens igen min egna röst när jag skrek för den lät helt annourlunda. Fullt pumpad med renaste smärta. När jag väl skulle börja krysta ut henne så sa hon åt mig att vara tyst, att det gav mer styrka om man håller inne all luft. Jag vet inte om det stämmer men jag kan i alla fall säga att det var en ENORM smärta & jag grät konstant.




Ammningen börjar jag få kläm på & även Luna. Dock vet jag inte om jag har tillräckligt med mjölk än på grund av min bröstförminskning. Ska försöka i några veckor & se om det tar sig. I värsta fall får jag gå över helt till välling eller om jag fortfarande kan amma lite så kan jag alltid kombinera med välling sa dem. Nu är jag trött & orkar inte skriva mer. Over and out!

In till förlossningen?

NU! Nu sitter jag & biter ihop tänderna för värkarna har dragit igång & det gör fruktansvärt ont redan. Vill jag ens veta hur jädra ont det kommer göra när de "riktiga" värkarna drar igång? Innan var jag ganska skeptiskt emot bedövning eftersom jag vill kunna känna min kropp & vara medveten... Nu funderar jag på att be dem pumpa i mig allt de har, för det gör faktiskt ont. Det värsta med allt är att jag har så svårt för att hålla andningen jämn, sux!

Men men, om massa timmar kommer Luna säkerligen! Over and out.

Deppigheter.

Vill bara berätta att min underbara tröja dök upp idag! Började dock nästan gråta när jag tog på mig den för jag enbart känner mig äcklig & fet numera. Vill bli liten igen eller bara av med det värsta (tjocktröja för övrigt). Det är inte alls kul att bara gravid nu det sista & för varje dag som går blir jag bara mer & mer ledsen... Jag hoppas verkligen att förlossningen är nära.

Nya baby kläder!

Idag blev det shopping med Bea & det var grymt kul! Var dock inte där så länge men det var kul at träffa Bea & fått snacka lite. Fick köpt 4 bodys. 2 med långa armar & 2 st med korta. Den ena är en såndär knyt-liknande body så att man slipper trä den över huvudet på babyn men det kanske inte bilden visar. 2 par byxor & även en liten söt mössa som hörde till en body som jag köpte. Fick även med ett par svarta pyttesmå sockar.

Allt detta för enbart 63 kr!


Nu har jag gått & blivit sådär grymt rastlös. Har jämt ont i huvudet vilket gör det omöjligt för mig att spela tv-spel = KATASTROF! Så jag har rotat fram ett gammalt intresse, teckna. Det enda som jag faktiskt känner att jag kan rita är mange figurer & saker åt det hållet. Idag gav jag mig dock på ett försök att rita Johnathan Davis vilket gick bra till en början då det sedan spårade ur... Med det menar jag att jag inte tyckte att det blev ett dugg likt.




Ja, den är klar. Eller jag tänker helt enkelt inte fortsätta med den för då kommer det bara bli helt fucked up. Men ändå, jag är faktiskt relativt nöjd. Vad annars har jag gjort idag då? Inte mycket i princip, har gått runt & hoppat runt i hopp om att kunna få igång förlossningen. Känner dock av en del värkar nu så det kanske är nära... Vem vet?

Skillnader.

Dagen är inte helt slut än men för tillfället har den i princip bara varit dålig. Jag är fortfarande sjuk & allting blir så himla mycket jobbigare när man faktiskt är det. Fick hem en massa papper idag ifrån försäkringskassan eftersom jag måste begära föräldrapenning. Sjuka skillnader det blivit från förr i tiden & dagens läge. Varför är samhället så asigt? Från Försäkringskassans hemsida :

 

"Vid gemensam vårdnad har ni som är föräldrar rätt till 240 dagar var med föräldrapenning. Av dessa är 60 dagar reserverade för var och en av er."


Jag tycker ändå det är för lite. DET ÄR FÖR LITE! Alltså, jag känner mig redan oduglig som blivande mamma & tänker "Shit, jag måste se till att få fixat ett jobb så jag kan ta hand om mitt barn." Helt oduglig... Att jag kommer få det allra minsta ifrån försäkringskassan har jag full förståelse för eftersom jag inte jobbat mycket utan bara haft småjobb. 180 kr om dagen kommer jag att få ungefär, vilket jag ändå tycker låter som en del? När jag väl sitter där så kanske jag tycker det är lite men det återstår att se. Sedan "Jämställhetsbonus" vad FAAAN är det för jävla skit!? Föräldrarna kan väl för fanken bestämma själva vad som passar dem bäst! Men neeeeeej, det ska inte vara lika för alla utan mer pengar åt dem som väljer att dela på allt. Himla fucking cp...

 

Poängen med allt jag skriver är det här : Vad händer sen? När alla mina dagar gått & jag inte får ut några pengar mer? För att jag inte vill att min baby ska kastas in på dagis vid 8 månaders ålder, det är ju bara sinnessjukt! Om jag skulle kunna få göra som jag ville skulle jag vilja vara hemma tills vårt barn blir 3 år i alla fall. MINST! Men det är väl för gammalmodigt...

 

Jag fattar bara inte... Det är så mycket snack om att barnen mår sämre för att föräldrarna är stressade & det klagas på de flesta dagis som existerar. Det finns inte tillräckligt med personal vilket gör att alla barn inte får den uppmärksamhet som det behöver. Är inte detta ett slag som slår sönder samhället hårdare än att föräldrar faktiskt tar ledigt från sina jobb för att spendera tid med sina barn? Jag har väl kanske inte så direkt positiv syn på dagis eftersom jag enbart sett & hört dåligt om det.

Jag lever hellre fattigt & är hemma med mitt barn än att ha mycket pengar & leva ett stressfullt liv.

En till grej som jag vill skriva. Jag är uppvuxen i världens bästa familj enligt mig själv. Mina föräldrar har stöttat mig genom allt & jag har alltid kunnat vända mig till min familj för stöd både ekonomiskt & när det gäller råd. De har gett mig en relativt hård uppfostran på ett positivt sätt. Jag har lätt för att stå på mig & när jag vill ha någonting gör jag allt för att få det, jag ger inte upp & jag kämpar in till det sista. Min ekonomi har alltid varit bra, har inte varit direkt rik men jag har alltid klarat mig galant.

Nu... Ska jag försöka få bidrag vilket inte känns vidare bra. Jag vill klara mig själv & kunna stå på egna ben men det känns omöjligt när samhället är så jäkla snålt. Om jag börjar må dåligt över en sån här grej, hur jävla värdelösa måste inte sånna som går på socialbidrag göra? Eller de som är sjukskrivna? De måste ju känna sig sjukt värdelösa. Att de inte kan utan måste livnära sig på andra! Nu tror jag inte ALLA känner så men jag får känslan av att det i alla fall finns dem som önskar de kunde göra mer men inte kan det. Orkar inte.

Såatteh...

Ska tydligen föda idag? Tvek. Ser inte ut att bli av.
Fick beställt... eller råkade beställa en fräsig tröja & dumpade 2 st av mina egna tjocktröjor. Annars inget nytt på fronten! Over and out.

1 dag kvar.

Imorgon är det förlossning... Yeah, riiiiight. Jag har haft mycket värkar liknande mensvärk men jag känner mig inte ett dugg... påverkad? Jag trodde att jag skulle gå runt & tagga som tusan men jag känner mig bara helt körd. Låter naturen ha sin gång för det känns ändå inte som att jag kan göra något för att påverka det hela.

Dock börjar jag "boa" loss som det kallas. Nu är hela skötbordet fixat & klart, allting bara ligger redo för att kunna bli använt av den lille babyn. Har även rensat bland alla mina kläder, igen. Jag tror allvarligt talat att jag slängt/skänkt minst en hel flyttlåda med kläder. Har lite kvar som ligger i "tvek"-högen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Återstår att se. Hursomhelst, nästan spelat hela förmiddan & ska snart bänka mig framför min TV igen för att lira TOS eller Brawl. Over and out!

Åh, Zelos är bäst. <3


RSS 2.0