Detaljer & övrigt bloggande.


Idag har jag känt mig riktigt söt & detta måste firas med en bild på mig själv!




Dagen har varit relativt bra samt relativt dålig? Har svängt en del idag ganska rejält men just i detta nu är det riktigt fett! Eller ganska i alla fall för jag har fortfarande mycket kvar att flytta osv. Nu är jag klar med alla skoluppgifter (typ) måste KOMPLETTERA för att... tja, jag är sämst tydligen. Jag har inte så mycket mer vettigt att säga förutom att jag kommer sakna ihjäl mig efter mina underbara vänner som jag fått här i Växjö under den korta period jag spenderat här. Så TACK GRUPP6! Åsa, Daniel, David, Martina & Johanny. Ni har verkligen förgyllt mina dagar!


Tänkte även länka till några bloggar som jag troget följer!
Läser även en del låsta men länkar inte eftersom ni ändå inte kommer kunna läsa dom.

Högstadiepolaren Anne, grymt underhållande mammablogg, tvåbarns mamma för övrigt!
: http://mammanobebisarna.blogg.se/

Åsa, sjukt bäst bara. : http://busstopheadache.blogg.se/

Cherry, Asnajs att följa då det alltid finns något att läsa. : http://cherrysander.devote.se/

Sara, ännu en preggo-lady. : http://saraehrman.blogspot.com/

Bea, sist men absolut inte minst! : http://kurtarminman.blogspot.com/


Behandling, final round!

Sista turen avklarad! Som visas på bilden nedan körde hon nålen i handen denna gången som gjorde förbaskat ont. Jag ville inte vara till besvär heller, töntig som man kan vara ibland. "Är det säkert att det går bra i handen? Annars tar jag här." Sa hon & pekade lite under handleden. Tyckte det var ett riktigt konstigt ställe hon placerade fingret på för jag har aldrig sett någon få dropp eller nål där. Sedan måste hon satt nålen snett eller någonting för jag vred mig i smärtor HELA TIDEN. Alltså det sved konstant & jag gnällde som en liten valp.


Som tur är så hade jag alltid med mig moraliskt stöd vid varje behandling!




Som ni ser mycket stöd... Viktor har en tendens att pilla på allt som går. Det har både lugnande effekt men ibland blir jag hyper för att han pillar på ALLT. Efter detta besöket var det en sista tur till min underbara barnmorska Janet! Så himla tråkigt egentligen att man inte kan ta med henne & ha henne i Varberg också, haha. Hon har verkligen varit helt underbart stöttande. Hade faktiskt inte så höga förväntningar på barnmorskor för jag hade förväntat mig att alla skulle vara skitgammmla & bittra. Så fel man kan ha!

Fick även kommit igång med den sista skiftliga uppgiften i skolan idag. Jag & Åsa gjorde riktigt bra ifrån oss & nu har vi "bara" 5/6 sidor kvar att skriva. Har hela dagen på oss imorgon så jag hoppas på vi får gjort en riktigt snygg rapport till slutet av morgondagen.

Ser ut som fan gör det även i lägenheten nu då jag gått bärsarkargång & flängt ner det mesta i lådorna som finns kvar. Kan dock inte trycka ner allting förens imorgon. Fick städat insidan av duschen också & imorgon väntar det en riktigt fet utmaning... Att städa lägenheten från topp till tå, detta ser jag inte fram emot.

För övrigt har jag inte fattat hur jag svarar på kommentarer så jag måste använda mig av samma sätt som de som faktiskt läser själva bloggen. Helt värdelöst, varför kan jag inte bara hitta funktionen? Om det ens finns någon... Over and out!

Redovisning & huvudvärk.

Näst sista uppgiften i skolan avklarad! Varken jag eller Åsa var ett dugg förberedda men det gick ändå som smort, tyckte jag i alla fall. Redovisningen denna gången var mer som en diskussion istället för att stå framför tavlan & predika om att vi varit & besökt rättpsyk. Idag har jag inte så mycket på hjärtat så det blir två bilder istället.

Pic.1. Viktor har precis inskaffat ett riktigt tungt fisheye som han har knappat loss med flitigt det senaste dagarna. Här ser man en bild av oss & en del av våran lägenhet. Som är mycket tom eftersom jag redan packat ner det mesta i flyttlådor. (Märks det att jag vill lämna rucklet eller?) Det kanske inte framgår som ett hemskt ställe men det är det. De två minimala fönstrerna som syns på bilden går inte ens att öppna utan de är låsta & jag fick aldrig någon nyckel till att kunna öppna dem. Värdelöst.


Pic.2. Såhär set det ut varje dag. Då menar jag verkligen VARJE dag oavsett vad vi har för övriga aktiviteter. Jag som sitter & äger på tv-spel & är allmänt schtek. Jag kan inte förstå hur man kan överleva utan tv-spel! Det är liksom i princip lika viktigt för mig som luften är. Det är mer än bara hobby & intresse, jag kanske skulle dra till med att kalla det en livsstil. Det tar i alla fall upp mycket av min tid som jag inte hade velat spendera på något "bättre" sätt. När jag spelar tv-spel är jag i alla fall i mitt bästa tillstånd, det är livet!


Helt plötsligt åkte jag på en ordentlig huvudvärk. Vet inte om det är för att jag spenderar för mycket tid framför dessa elektroniska apparater eller om det är något annat som kan vara felet. Snart ska jag gå & lägga mig & ladda upp för imorgon som kommer bli en lång dag.

Behandling : 14.00
Barnmorskan : 15.00 & efter dessa besök blir det att knalla över till Åsa & börja på den sista uppgiften i skolan, som jag faktiskt ser fram emot att göra lite. Over and out!

Brist på ansvar.

Jag är så himla trött. Trött & besviken på folk som tror sig vara så himla vuxna direkt när är 18 eller passerat den åldern. Känner mig grymt lättirriterad idag & har bara sovit i ca 6 timmar? (Detta är för lite för mig.)

Jag anser såhär : Samhället är ju sjukt men det vet alla redan eftersom det inte är perfekt enligt någon. Ungdomar ska bli vuxna så fort som möjligt samtidigt måste de veta sin plats eftersom de fortfarande är barn.
Ja, ta mig på orden ungdomar = barn. Det är egentligen inte så stor skillnad bortsett från puberteten & man fått erfarenheter osv. Låt ungdomar få vara ungdomar & stressa inte sönder dom med allt ansvar som man faktiskt måste ta som vuxen. Det är här mitt problem börjar. Trångsynta ungdomar som fyllt år (eller passerat 18) & tror att nu att de kan göra precis allt eftersom de är "vuxna".

Men kan man ta ansvar för sina handlingar? VE & FASA!? VA!? SKA JAG TA ANSVAR FÖR MINA HANDLINGAR!? VADÅ, "NÄR JAG HANDLAR FÅR DET KONSEKVENSER!? VADÅ KONSEKVENSER!?" Jag blir så arg så att jag nästan kan spricka. "Ah, men det är min sjukdom." Blah, blah blah. Det var ingen som TVINGADE dig till att ta det första glaset & smälla upp inkörningsporten till det du kallar helvetet. "Men min diagnos säger..."
OKEJ! Det finns alltid något att skylla på, alltid. Nu låter det som att jag avskyr alla som har någon form av diagnos men det är inte så jag menar. Jag menar bara på att jag har stött på så många som lever likt det jag skrev med fet text. Är du sjuk så är du det. Men sluta glorifiera hela grejen med det. Det ÄR INTE HÄFTIGT & jag kan garantera dig om att du inte är ensam om det. Det är bara att titta på statestiken med hur många ungdomar det faktiskt är som mår dåligt. Man tillhör mer "dom i mängden" om man mår dåligt & har en diagnos/tabletter än om man tillhör den gruppen som mår bra. Den sorten är ganska sällsynt, de som mår bra alltså.

Bara för att du har lägenhet gör inte det dig vuxen, okej att det tar dig ett steg närmare men jag får FEBER PÅ ER. Men vad nu? Har du inga pengar att köpa mat för att du var ute & söp förra helgen? Ja, stackars dig! Köpte du massa nya kläder & nu måste du låna pengar av dina föräldrar för att du inte har råd med hyran?
NEJ! Det är inte synd om dig eftersom du kan tydligen inte ta ansvar, kom inte & gnäll över hur jobbigt det är när du själv satt dig i det sätet där du sitter placerad!

Vissa saker kan vi åtminstonde hantera. Vissa saker har vi ingen kontroll över. Nu har jag fått bli av med lite bitterhet.

"Låt din tro få konsekvenser."
Nu ska jag lyssna på Joakim Lundqvist! Over and out!

Lille Chan.

"Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova."

Det stämmer verkligen! De senaste dagarna har jag varit fruktansvärt trött. Men det beror väl som sagt på grund av mitt dåliga blodvärde som förhoppningsvis ska bli bra igen. Någonting som är jättegulligt är att Luna hickar hela tiden. Hela magen studsar till & hon har gjort det flertal gånger de senaste veckorna. Ibland kan det dock vara irriterande när man försöker sova. Det är något som jag gör ganska dåligt, sova. Det är svårt att hitta en bekväm ställning & jag kan inte sova en hel natt utan att vakna vid flertal tillfällen.


Var en tur på stan idag igen & fick köpt 2 par skor! Det behövdes eftersom jag i princip inte har några vårskor, eller de som jag har kommer jag att slänga för de har verkligen gjort sitt. Hittade även ett begagnat spel som Viktor blev helt lyrisk över att jag hittat. Så jag köpte det till honom för ynka 199 para! Han är helt begeisrad & euforisk som ett litet barn över det. Han spelar i detta nu som jag skriver & han ser riktigt lycklig & kul ut när han skakar loss. Vi är riktigt duktiga på att rensa frysen då vi flyttar snart. Viktor gjorde typ pizza/mackor med bröd som vi hade kvar & med det som fanns att hitta i kylen & det blev en riktigt höjdare må jag lova. Over and out!

Shopping.

Sista gången jag fick bidrag av CSN idag så det blev att åka till stan med Cim & bränna lite pengar. Har mycket pengar på sparkontot & jag hoppas att jag slipper att röra dom under en lång framtid. Har fått pratat med min hyresvärd & jag lämnar detta lilla ruckel redan på torsdag. Detta innebär även att jag slipper betala hyran för april, skönt som tusan är det! Hursomhelst!


Fick köpt ett par riktigt snygga brallor & en urgullig vit tröja som var hur mysig som helst! Plus ny ögonskugga för det var ett bra tag sen jag köpte smink & för att just färgen brun är snygg att ha som ögonskugga, passar till allt. 2 par hotpants åkte även ner i kassen då jag slarvart bort mina svarta & de mörkblåa köpte jag bara för att de var så himla fräscha. Var inne på Game också men kände att jag redan köpt tillräckligt. Hittade dock massa saker som lockade. Dynasty warriors 6, nya spelkontroller osv.


I skolan har jag nu bara en uppgift kvar. Fick nyss ett sms från Åsa där hon skrev att hon fixar resten av rapporten vilket kändes som en gåva från gudarna. Sedan var hon rysligt sjukt med & ville inte smitta ner mig, så krya på dig Åsuh smörgåsuh! När jag kom hem från stan hittade jag Viktor med dammsugaren i högsta hugg. "Tänte att jag skulle städa lite så du blev glad." Klart man blir det, en underbar känsla att komma tillbaka till ett städat place. Fast inte ens städning kan rädda denna lägenheten egentligen...
Idag har varit än bra dag än så länge, jag är dock sjukligt trött. Over and out!

Behandling, round 2.

Andra gången av behandlingen idag. Denna gången fick jag dubbel dos & ska även få det nästa gång. Har sjukt ont i min vänster arm. Känns som att den blivit påkörd av en begeistrad överviktigt unge på bobby-car flera gånger om. Sista gången får jag nog be att dom sätter droppet i handen istället för armvecket.

Idag har inget annat vettigt utförts. Var över hos Åsa för att skriva rapporten & vi har nu 3 sidor & det saknas 2. Min motivation = 0. Stackars Åsa, känns som att min dåliga attityd kommer gå ut över arbetet & att denna fältstudien inte kommer bli så värst lyckad. Är inte heller på något bra humör idag heller. Är ganska sur på allt & alla även om ingen direkt har gjort något mot mig. Dåligt, riktigt dåligt.

Behandling.

Igår var första gången som jag besökte förlossningen för att pumpa i min ren Pommac! (Viktor som sa det eftersom han tyckte att färgen på droppet liknade Pommac färgen.)


Kan säga att jag var gansa lost när jag väl kom dit eftersom förlossningen bestod av en gigantisk dörr som var låst. Kunde inte anmäla sig någonstans utan Viktor fick säga till förbipasserande personal 2 gånger innan någonting hände. Det var en riktigt skitdag igår rent ut sagt & jag började gråta utan anledningar. Viktor var med & lekte med alla prylar som fanns att pilla på. Det kändes underbart att han var med som stöd även om han senare var bråkig under dagens gång. Men men, män måste ju få vara män. <3
Nu är det två gånger kvar som jag ska tillbaka till förlossningen, imorgon (torsdag) & sedan igen nästa måndag. Upptäckte nu att behandlingen krockar med min redovisning som jag ska ha på måndag. Förhoppningsvis får jag ordnat upp en ny tid så att det går ihop ändå.

Något som måste börja göras är att skriva den sista fältstudierapporten. Jag & Åsa verkar fortfarande inte ha någon direkt koll på området så hur detta ska sluta vet jag ärligt talat inte, haha. Den ska vara inlämnad på fredag & vi har inte ens börjat att skriva något. Sedan ska vi även skriva en annan rapport på 10 sidor, den ser jag fram emot att sriva eftersom jag läst så mycket & det verkar som en kul uppgift.

Idag är första dagen på v.35! Jag tänker jätteofta på förlossningen, hur det kommer se ut, hur ont det kommer göra, hur lång tid det kommer ta & en massa frågor därtill. Om jag inte skrivit det tidigare så var huvudet fixerat berättade barnmorskan när jag var där senast. Känner mig mycket tyngre nedåt & nu är i princip allting så mycket jobbigare. Blir anfådd av ingenting, kissnödig oftare & jag ser aldrig fram emot att lägga mig eftersom magen blivit så stor.

Har för övrigt hittat spelet som jag letat efter i flera års tid! Nu väntar jag bara på att säljaren ska höra av sig till mig om han vill sälja det. Mario Party 3! Långt inlägg det blev, hoppas ni orkade ta er igenom det. Over and out! ~

Efterlängtat.

Äntligen!
Bloggen som alla har väntat på eftersom det inte redan finns över 1000 som liknar just denna!
En blivande mammas blogg.

Mitt bloggande kommer innehålla : Mycket bilder! Graviditeten & allt som har med babyn att göra, känslor, min älskade Viktor, tv-spel, mig själv såklart, familj, tankar, Gud & lite av varje som alla kan njuta av!

Nu är det snart början på v.35 vilket inte alls är speciellt långt kvar tills själva förlossningen. Imorgon ska jag börja min behandling av dropp på grund av att jag fått anemi (blodbrist). Inte något jag slår klackarna i taket för direkt eftersom jag avskyr att låta mina händer penetreras plågsamt av nålar. Behandligen innebär att jag 3 gånger ska ta mig till sjukhuset för att få dropp för ynka 950kr. (Snälla, bli påkörda av tåget av ironi).
Tänkte inte göra mitt första inlägg så långt utan det får duga såhär, over and out!


RSS 2.0